Søk
LOGG INN

Alltid perfekt temperatur i hjemmet til Matthias og familien

Kalde morgener, varme ettermiddager eller tomt hus? Et varmestyringssystem gjør at Matthias Sigurðarson har perfekt temperatur i hjemmet til enhver tid.

Publisert 12/21/2016 av Enova

Nøkkelfakta

 • Hustype
  Nytt hus fra 2016
 • Investering
  30.000 kroner
 • Støtte fra Enova
  4.000 kroner
 • Effekt av tiltaket
  Behagelig hverdag

I mai 2016 flyttet Matthias Sigurðarson, Marthe Martinsen og sønnen William inn i et nybygd hus i Fredrikstad. Her henter de ut bergvarme, har vannbåren varme i alle gulv og et moderne varmestyringssystem.

– Da vi først skulle bygge nytt var det enkelt å gjøre disse energitiltakene. Vi lever jo i 2016: Det finnes mange gode løsninger, og vi ville ta noen av dem i bruk, sier Matthias.

Stiller temperaturen i hele huset

Det sentralstyrte varmestyringssystemet gir dem kontroll over termostatene i alle rom.

– Systemet har mange funksjoner. For eksempel har vi de vanlige innstillingene etter klokka, så vi kan senke temperaturen om natten eller når vi er på jobb. Vi har også selskapsmodus. Mye folk betyr jo mye varme, så da senker temperaturen seg, forklarer Matthias.

Kan styre fra telefonen

Han og familien er på vei til fjellet når vi snakker med dem. Det betyr at hjemmet står tomt, og de har satt på en ferieinnstilling som senker temperaturen i alle rommene. Likevel kan de komme hjem til et varmt hus, som om ingenting hadde skjedd:

– Nå får vi også en nettportal, så vi kan styre temperaturen via telefonen. Da kan vi bare skru opp varmen når vi sitter i bilen på vei hjem. Det betyr at det er varmt og godt allerede idet vi tråkker inn døra.

Lavere strømregninger – høyere trivsel

Matthias jobber som rørlegger, Marthe som sivilingeniør. Begge hadde hørt om Enovatilskuddet fra kollegene sine, og etter at de hadde investert i varmestyringssystemet sendte de inn kvitteringer på arbeidet som var gjort.

– Da vi først skulle bygge nytt var det enkelt å gjøre disse energitiltakene. Vi lever jo i 2016: Det finnes mange gode løsninger, og vi ville ta noen av dem i bruk.

Det endte med at Enova dekket 4.000 kroner av totalkostnaden på omtrent 30.000.

– På lengre sikt sparer vi penger på dette, fordi strømregningene blir lavere. Men mest av alt er det en investering som gjør hverdagen mer behagelig, sier Matthias.

Det finner mange ulike varmestyringssystemer på markedet, og prisen på disse varierer stort.