Søk
LOGG INN

Fikk 10.000 miljø-kroner til sin nye bolig

Christian fikk 10.000 kroner inn på konto, takket være god dialog mellom Enova og Trysilhus. Mange er ikke klar over at det er mulig å få penger tilbake for energitiltak, også i nye boliger.

Publisert 12/21/2016 av Enova

Boligbygger Trysilhus tok grep da de fikk kjennskap til at Enovatilskuddet også gjelder en rekke energitiltak i nybygg. 

–  Det er viktig for oss at også kjøpere av nye boliger er oppmerksomme på at de kan få støtte når de velger energieffektive løsninger i nybygg. sier opplyser markedssjef for bolig i Enova, Anna Barnwell.

Penger på konto

– Ordningen gjelder alle, også eiere av nye hus og leiligheter, som kan dokumentere at de har iverksatt godkjente energitiltak, opplyser Anna. 

Hun erkjenner at Enovatilskuddet antakelig er mer kjent blant folk som bygger om gamle hus enn blant nybyggere og kjøpere av ny leilighet.

– Det eneste boligeierne trenger å gjøre, er å gjennomføre tiltaket, f.eks. installasjon av avtrekksvarmepumpe, og dokumentere utgiftene hos oss. Da kommer pengene inn på konto i løpet av to uker. Det er også mulig å velge å få pengene tilbake på skatten, avslutter Barnwell.

Bonus

Boligkjøper Christian Fladseth er naturligvis glad for tilskuddet som han ikke hadde regnet med da han kjøpte leiligheten.

 – Det kom som en positiv overraskelse, forteller han.

Trysilhus oppførte cirka 400 leiligheter sentralt på Østlandet i fjor. Selskapet er opptatt av å velge miljøvennlige løsninger. Boligene tilfredsstiller Husbankens miljøkrav, og Trysilhus er med i Svanemerke-ordningen.

– Det eneste boligeierne trenger å gjøre, er å gjennomføre tiltaket, som for eksempel installasjon av avtrekksvarmepumpe, og dokumentere utgiftene hos oss. 

Salgs- og markedsansvarlig i Trysilhus, Espen Fjeld, er godt fornøyd med å ha fått bekreftelsen på at selskapet leverer boliger som kvalifiserer til energitilskudd.

 – Til hver leilighet leveres en energisentral. Det er hver enkelt boligeier som styrer eget forbruk – en løsning som bidrar til ansvarlig og bevisst energibruk, avslutter Fjeld.